24 August 2011

Kem Ukur Kejuruteraan Kuala Linggi Melaka Part I

Ni semua koleksi gambar2 yang aku snap masa kem ukur Part I,
Untuk dijadikan kenangan. Serius pemandangan kat Kuala Linggi ni tenang
sekali. Ni first time, untuk subjek Ukur Kejuruteraan I semester 2 aku. Salah satu hari sepanjang 5 hari kem ni jatuh pada tarikh ulangtahun kelahiran aku. Mereka wat kejutan, sangat tak sangka.
Thanks to all my friends, aku sangat hargai. Moga Allah membalas dengan kebaikan.
Sangat best kem ukur ni. Aku cte k bawah picture2 ni. Baca2. Shhhh. Wahidah nak bercerita.


 Ni alat ukur namanya Staf (betul ke idak ejanya)
Ni bukan di Kuala Linggi eh, ni kat Taman Gelora depan kolej


 Benda ni Alat Ukur Aras, ni pun sama kat Taman Bergelora
kami ngah praktikal before g Kem Ukur


 Ngah bosan2 snap la pic bunga ni, cantik. 1st time aku jumpa






Bunga no 2, aku ni amik civil or amik photography ni?
Bosanla..

 Ok, ni aku snap gambar sambil tunggu kawan2 wanita ku pulang dari mengukur.
Chalet ktorg betul2 depan ngan pantai, uhh tenang.

 Ni kat side lain, ngah duk sorang2 memang sangat bosan :(

Ok, waktu ni laut bergelora tp aku still degil nak main air (walaupun takut2).
Suka tengok pasir tu cantik, terima kasih pada Ati kerana menemani diri ini.

 Ha. Ni lagi satu pic, nampak tak kesan tapak2 kaki tu?
Ha aku tak tahu tapak kaki sapa.

 Korang nampak tak ombak dalam gambar tu?
Sekali menghempas, aiyoo takut aku.
Laut sangat bergelora.

Bila tengok laut, aku akan menung jauh dan hati aku akan berkata.
Macam ni la diibaratkan hidup kita, kalau tak dilambung ombak
bukan hiduplah namanya.


 Korang nampak tak apa dalam gambar atas ni?
Kalau tak nampak biar aku gtau apa.
Batu nisan lorhh, bila ingat balik aku nak tergelak.
Aku ni pengecut, dan2 kawan aku naik atas usha stesyen ktorg n baru
aku perasan depan mata aku ada banyak batu nisan.
Kawasan ktorg ukur ni dorg kata kawasan bekas tapak perkuburan,
tak tahulah betul ke tak.
Depan stesyen 1 ktorg ada kubur lama betul tepi jalan, sumpah aku tak
perasan gak. Bila membe aku dah naik atas nak dirikan alat lain barulah
aku perasan. Aigoo, orang mati tetap dah mati 'tumpang tempat ye, nak menuntut ilmu'

Owh Total Station yang sangat besar, aku tak mampu nak guna kau.
Ni stesyen kedua ktorg. Yang depannya ada banyak batu2 nisan.
Tegar mereka mencampak kami di kawasan perkuburan. So sad.

 Kalau aku bosan aku suka usha rumah ni, so unik n cantik.
Dan di umah ni jugaklah kami berteduh dengan tak malunya masa hujan lebat
satu petang tu. Maaf makcik kami menumpang tanpa keizinan (tuan umah xde masa tu)

Umah sama pic atas, kalau nak tahu (budak2 ni ctelah).
Umah ni pernah ke or banyak kali orang wt shooting
cte hantu. Haha. Patut aku usha lama2 cam pernah lihat je.


Kawasan yang ktorg dapat terkena juga kat kawasan pokok2 getah, apa lg aku snap ler.
Dah la 1st time tgk pokok getah dekat2, agak batak jugalah diri ini.
One thing, kat situ ada 1 pokok getah yang besar sangat, maybe dah beratus-ratus
usia pokok tu. Tapi aku rugi gak sebab tak snap gambar pokok tu.
Nampak kesan2 torehan lagi kat pokok tu. Nice2.
Sambil kem2 boleh tambah pengalaman lain kat tempat orang.

 Tersusun je pokok2 kelapa, hebat kejadian Allah SWT ciptakan.
Semua yang Dia ciptakan sangat berguna pada kita.

 Kawasan kami dapat berbukit. Kalau nak naik penat, nak turun bahagia sikit.

Semak samun, kalau aku jadi tokey kebun getah ni licin
semua semak samun belukar dan sekian2 ni (kalau rajinlah).


 Pagi yang tenang, cuaca yang indah. Perghh aku suka 3 pic terakhir aku ni.
Indah alam Allah SWT, subhanallah. Dan alhamdulillah aku dapat melihat keindahan
yang Dia ciptakan ni. Tenang tenang dan tenang.


 Ni gambar seterusnya, hujung sana ada kapal :)
Masa ni selepas presentation kot, tak silap aku.
Fuhh lega selesai juga tugasan kat sini.

Cantik :) Terima kasih Ya Allah.


Malam before kami balik, ada makan2 BBQ. So sedaplah makanan2 nya.
Alhamdulillah. Sem 3 sem depan aku datang lagi, betul cakap senior a.k.a membe sem atas aku
sekali datang rasa nak datang lagi. Ternanti-nanti saat2 tu, serius.
Malam bufday aku tu, 1 November 1991 aku jadikan kenangan.
Alhamdulillah dapat kawan2 yang baik2 dari kecil sampai la ni. Hidup ni indah dengan
aturan Yang Maha Esa. Aku bersyukur hidup di bumi Mu ini Ya Allah.
Peliharalah diri ini, supaya menjadi hamba Mu yang sentiasa bersyukur dengan
segala apa yang Kau kurniakan, Amin Ya Rabbal'alamin.
Hargailah setiap saat yang Allah SWT kurniakan pada kita.
Wallahu'alam.





1 November 1991 - 1 November 2010
19 Tahun


Wahidah Md Esa

No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^