24 August 2011

Sunyi Kolej


Salam 24 Ramadhan semua.

Hai, alhamdulillah hari ni kelas sampai kul 11.50pg je. Petang kelas Programming cancel, hee. Of course kami suka. Tadi habis kelas Hidraul, turunlah tangga mak oi sunyinya kolej aku ni. Comform sebab budak2 semua dah cabut balik kampung a.k.a rumah masing2, untunglah. Budak yang kos under IKIP, we call budak IKIP untunglah balik awal 20 haribulan dah cuti. Tapi aku rasa sebelum tu dah cabut dah dorg. Kami budak UTM biasa balik lambat dan pulang awal kembali ke kolej, apa boleh wat. UTM dah ketat, mampat, sendat lagi sempit ngan hal cuti2 ni. Sampai kami ni pun tak sempat nak kutip duit untuk bayar duit yuran pendaftaran disebabkan cuti yang pendek means cuti semester. Cuaca hari pulak aku perasan tak sejuk dan tak panas sangat (wallahu'alam apa maksudnya). Dari pagi lagi, tapi tak tahu lah sekarang dah tongah hari.

Seronok hari jumaat kelas Hidraul Mr James bagi ganti after Raya Aidilfitri. Kami semua lega, pujuk punya pujuk akhirnya, terima kasih pada sesiapa yang memujuk Mr James. Bukannya apa, esok khamis ramai sangat yang dah balik kampung. Takkan lah Mr James nak ajar budak non muslim yang ada sorang je tu, tak boleh tak boleh. Thanks Mr James kerana memahami kami, also Pn Intan yang sporting Kelas Elektrik esok pun cancel. Wah, kelas pagi je ada best2. Tak sabarnya nak balik rumah ku syurga ku. Ok gak tadi aku tengok kolej sunyi je, tak lah serabuk peruk aku tengok cam hari biasa. 

Hostel Casa Perindu (SPS) ni pun sunyi je, tak ada sangat dah suara2 jeritan batin mereka. Aku harapkan jeritan batin kawan2 bilik belakang je untuk hilangkan kesunyian yang melampau. Selamat pulang semua pelajar2 terutama semua kawan2 kenalan di IKIP International College ni. Apa2 pun aku harap perjalanan kita semua yang nak pergi mana2 jela destinasi semua selamat pergi dan balik. Amin Ya Rabb. Kepada umat Islam atau lebih comel saya panggil saudara2 seislam ku selamat beribadah di malam2 penghujung Ramadhan yang mulia ini. Moga dapat keberkatan, kemenangan dan kebaikan dari Allah SWT. Yang penting lakukan lah segala2nya dengan penuh keikhlasan. Rindu saat sekolah dulu, hanya Dia yang tahu. Semoga berjaya semua. Wassalam.


Wahidah Md Esa.


No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^