12 September 2011

Minggu Ni

Assalamu'alaikum

Setelah puas berhujung minggu semalam, hari ini dengan rajinnya aku melangkah ke kelas. Aku ingatkan penuh kelas aku hari ini. Alhamdulillah sampai pukul 12 je, haa lega. Hari ni budak IKIP-UTM boleh lah bersuka ria melompat dan meloncat girang. Semua lecturer kita orang macam biasa setiap sem mesti akan ke UTM KL untuk bincang paper Final Exam akan datang. Hopefully penyelaras setiap subjek tak kejam, amin.

Dengan senyuman yang sengih2 aku menunggu bas yang tak reti2 nak gerak ambil kita orang ni balik hostel. Semua budak2 terpancar kegembiraan di wajah mereka (hahaha) . Al maklum lah hari ni kelas half day je, esok full day tak dak kelas. Budak IKIP jangan jeles ya (kikiki) . Oh, cepat masa berlalu lagi 6 minggu nak Final Exam. Moga boleh wat n result meningkat, amin. 

Aku dengar lecturer aku cakap cuti sem kami macam sem lepas only 3 weeks, oh redha n pasrah jela. Depa nak wat 3 sem 1 tahun sebab kami under IPTA. So, ikut jela apa yang depa tetapkan. Raya tahun ni pun tak merasa sangat sebab sedih tak dapat beraya rumah jiran n kawan sekalian yang disayangi n dirindui. Minggu ni ada cuti Hari Malaysia, aku harap hari sabtu ni aku dapat berjalan2 ke rumah kenalan2 di Shah Alam. Maaf sangat2 pada kenalan2 aku yang aku tak sempat p rumah tu. InsyaAllah tak tahun ni tahun depan, amin kalau panjang umur.

Rindu keluarga sangat. Aku harap aku balik nanti temui kegembiraan, kepada Muhammad Witri n Muhammad Wafiq buat lah lawak selalu. Rindunya kat korang, adik2 ku termasuklah Wanema cengek. Aku rindu korang masa kecik2 comel sangat. Sekarang korang dah besar, nak wat macam mana dah adat hidup semua makin membesar termasuklah aku ni (hik hik hik) . Owh rumahku syurgaku, nantikan kepulanganku insyaAllah. Daa. Wassalam.

Dulu mereka comel sangat, sekarang mereka sudah hensem.

Wahidah Md Esa

No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^