19 September 2011

Teringat (SMTKS)

Assalamu'alaikum

Semalam aku duk kemas2 almari baju kat rumah aku. Kemas baju2 jela tapi, ternampak baju masa kat sekolah teknik dulu. Teringat dan rasa sangat rindu zaman SMTKS dulu. Baju kurung warna maroon n kain corak songket tenun. Baju kurung ni kami akan pakai tiap hari Jumaat. Aku ingat lagi, ada 2 hari yang aku suka bila tiba waktunya. Rabu dan Jumaat, rabu sebab boleh pakai baju koko dan baju koko aku masa tu seluar track + baju JPA3/KPA3 warna oren + tudung warna hitam. Haa aku suka pakai pakaian ni sebab tak payah gosok baju sekolah (hik hik) . Simple je, aku ingat lagi kalau malam hari Selasa aku mesti tanya geng2 aku yang ahli KPA3 nak pakai baju oren tak. Kalau depa pakai, aku ikut pakai. Kalau depa tak mahu pakai pun aku pakai gak (hihihi, lantak hang la) . Kalau boleh pujuk, aku pujuk gak sampai dorang nak pakai. 

Ok. Kalau hari Jumaat sebab pakai baju kurung maroon tu, hee. Baju kurung maroon ni aku suka sebab kalau aku duk gasak macam mana pun tak nampak sangat konyok nya. Macam tu lah zaman sekolah punya cite. Haa selain baju kenangan tu, aku ada juga lipat baju koko kami dulu. Kalau membe2 aku baca post aku ni tau lah ye, yang warna biru gelap tu. Kalau petang hari Rabu ada koko teman pakai baju tu ler kalau baju oren basuh la. Haa, kalau ada function lain pun kami pakai baju tu. :( Rindu sangatlah kat sekolah tu. Bila ntah dapat p lagi, susah kalau dah keluar dari sekolah ni. Yang pasti aku rindu sahabat2 atau kenalan2 aku kat sekolah tu. Aku memang happy sangat2 duk sekolah tu. Kawan memang terbaik lah, moga perkenalan kita semua berkekalan dan dipermurahkan rezeki untuk bertemu lagi. Amin.


Kenangan Pertandingan Kawat Peringkat Daerah 2007 (Pasukan KPA3)


Aku teringin nak tulis semula pengalaman sepanjang aku duk kat sekolah tu. Dari awal melangkah masuk hingga lah akhir sekali aku melangkah keluar. Ya Allah, ubatilah kerinduan ni dengan kuasa-Mu. Aku temui kehidupan aku di sana. Wassalam.


Wahidah BME

2 comments:

  1. aku rindu.. aku rindu .. aku ingt mlm kawad..kita kawad sme2 dkt dataran kejat.. balik2 lapar.. mkn nasik lemak cikgu mokas.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Like :)
    Ha'ah Una, rindu sgt2.
    Ingat2, ponat lorhh.
    Tp hilang penat ckit bila minum air n mkn ns lemak cikgu mokaz.
    Rndunye saat2 kat sana.

    ReplyDelete

Macih sudi komen ^^