11 October 2011

Berhati-hati ! Keropok Ada Lemak Babi


JANGAN BELI ! ADA LEMAK BABI

Assalamu'alaikum buat sahabat dan umat seislamku , marilah kita pakat-pakat serta berhati-hati dengan rezeki dan apa yang akan menjadi darah daging kita . Patutlah lepas makan ni kita susah nak baca Al Quran dan solat ! Contoh lain seperti apollo, cadbury dan lain-lain . Print code di bawah ini adalah code lemak babi dan jangan lupa simpan dalam wallet atau handset . Refer atau rujuk bila nak membeli-belah makanan segera .

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1. E 100        16. E 280      31. E 434      46. .E 482
2. E 110        17. E 300      32. E 435      47. E 483
3. E 120       18. E 301       33. E 436      48. E 491
4. E 140       19. E 325       34. E 440      49. E 492
5. E 141       20. E 326       35. E 441      50. E 493
6. E 153       21. E 327       36. E 470      51. E 494
7. E 160       22. E 334       37. E 471      52. E 495
8. E 161       23. E 335       38. E 472      53. E 542
9. E 210       24. E 336       39. E 473      54. E 570
10. E 213     25. E 337       40. E 474      55. E 572
11. E 214     26. E 422       41. E 475      56. E 631
12. E 216     27. E 430       42. E 476      57. E 635
13. E 234     28. E 431       43. E 477      58. E 904
14. E 252     29. E 432       44. E 478      59. E 920
15. E 270     30. E 433       45. E 481

Semoga Allah menghancurkan kaum-kaum yang zalim dan musyrikin yang cuba menghancurkan Islam. Wallahu a'lam . (Info : Persatuan Pengguna Pulau Pinang)

Yang jelasnya Pringles pun ada juga lemak ini . Kalau tidak percaya tengok ada E471 di dalam ingredients Pringles . Memang patutlah Allah turunkan bala virus influenza tu . Tidak hairan lah kalau sekarang ini ramai sangat samseng , yang muda mahupun yang tua, lelaki mahupun perempuan . Sama sahaja . Solat yang wajib ditinggalkan sahaja . Doa pun banyak yang tidak termakbul ekoran atau akibat makanan-makanan seperti ini telah menjadi darah daging . Nauzubillah . Macam mana nak lahirkan lebih ramai Islam yang betul-betul 'MUSLIM' . Dari kecil sudah disuapkan dengan makanan-makanan mengarut ini . Yang hairannya macam mana boleh ada tanda HALAL bagi makanan-makanan tersebut?

Bijaknya orang-orang kafir memperdayakan orang-orang Islam hanya dengan makanan . Kebijaksanaan mereka takkan kekal lama . Tetapi ingatlah suatu masa yang telah ditetapkan oleh Allah SWT nanti, orang-orang mukmin akan bangkit jua . Jika kita sedar dan prihatin forward lah untuk rakan-rakan seislam . Semoga kita lebih berhati-hati dengan tipu daya dan helah musuh-musuh Allah SWT .

Kongsi atau in english we call share dan war2kan kepada sahabat-sahabat , dan rakan-rakan seagama kita . Allahuakbar ! Kita sama-sama berkongsi sesuatu yang bermanfaat . Semoga Allah satukan hati-hati kita . Amin Ya Rabbal'alamin .

Dari Abu Hurairah r.a , Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik , adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya , dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka , dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya , dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka ."

Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan

Prof. Dr. Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^