10 November 2011

Amaran Dari Pihak Polis : Berhati2 Pada Kertas Yang Melekat Pada Cermin Belakang Kenderaan Anda

Gambar hiasan


CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua ! Tolong sebar-sebarkan . Kita berjalan menghampiri tempat parking , membuka kereta dan masuk ke dalamnya . Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur .

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang , kita dapati ada kertas yang melekat ditengah-tengah cermin belakang menghalang pandangan kita . Jadi kita parking balik kereta , buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi .

Bila anda sampai di bahagian belakang kereta , pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya , masuk ke dalam kereta dan memecut pergi . Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda .

Perasan tak kaum hawa ? Saya pasti beg duit kita masih di dalam kereta . Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita , alamat rumah kita , duit kita , dan kunci-kunci kita . Rumah kita dan ke semua identiti kita telah diperolehi !


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita , teruskan memandu . Tanggalkan kertas itu kemudian . Dan bersyukur kerana anda membaca email ini .

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan-kawan dan keluarga , terutama wanita . Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ke tangan orang lain .

Credit : Mohd Rasull

1 comment:

Macih sudi komen ^^