18 November 2011

Apa Bezanya ?


Apa beza:

 1. Mereka yang sengaja mengambil gambar mendedahkan aurat dan poskan gambar mendedah aurat di laman sosial.

 2. Mereka yang sengaja mengambil gambar lucah sendiri dan gambar itu diposkan oleh individu yang tak bertanggungjawab ke laman sosial.

 3. Mereka yang share/like gambar mendedahkan aurat atau gambar lucah tersebut.Jika tiada beza, oleh itu bacalah hadith ini wahai sahabat2 dan beritahulah masyarakat sekelilingmu..

 Rasulullah s.a.w bersabda: Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya. (H.R. Bukhari dan Muslim)

 Rasulullah s.a.w bersabda: Sesiapa yang mempelopori sesuatu yang buruk, maka ke atasnya dosa dan dosa setiap orang yang membuatnya tanpa sedikit kurang pun dosanya. (H.R. Ahmad)

 Rasulullah s.a.w bersabda: Semua umatku akan masuk syurga kecuali yang enggan. Para sahabat bertanya: Wahai Rasulullah, siapakah orang yang enggan? Baginda menjawab: Barangsiapa yang taat kepadaku dia masuk syurga dan barangsiapa yang melanggar perintahku dia telah enggan. (H.R. Bukhari)


Credit - syahirul.com

No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^