04 November 2011

Kejadian Paper Pertama Final Exam Semester 4

Assalamu'alaikum =)

Setelah lama menunggu giliran diri untuk menghadapi exam sem ini , akhirnya petang tadi sampai sudah giliran aku . Paper yang mula jam 3 ptg tadi agak kelam kabut sebab bas lewat sampai . Al maklum lah si pemandu bas berjantina lelaki , sudah semestinya kerana menunaikan ibadah solat jumaat . Alhamdulillah juga sebab paper mula petang walaupun risiko tinggi untuk ngantuk selepas makan tengah hari . Bersyukur kerana  banyak masa aku boleh hafal ilmu subjek Binaan Kejuruteraan Awam ni . Subjek ni fully membaca . Hee, tengah hari + membaca = mengantuk . Paham kan anak2 semua =)

Pendekkan cerita masa ngah jawab paper tadi kedengaran ringtones nset seseorang berkumandang . Kalau jadi kat aku tu comform segan . Dalam dewan besar gedabak pula tu , hee . Ringtones tu lagu english yang top sekarang If I Die Young , tapi pemilik nset yang berkumandang tu lelaki . Hee . Dah pesan awal2 dah , off nset , silent vibrate only tak mahu . Kan dah malu .

Ok kisah seterusnya

Kawan2 aku kata kalau aku dapat paper aku takkan pandang kiri kanan , hee . Laju je melulu . Aku memang jenis camni , kalau pandang kiri kanan bukan dapat apa pun . Ada jawapan tak pa juga . Aku taknak hafalan2 aku terbang di tiup angin . Hehe . Susah tu nak hafal bukan macam makan coklat yang sedap tu . Sama juga dengan Cik sahabat ku , dia pun ada paper hari ni kebetulan petang juga . Cik sahabat ni semester 3, kami kenal dah lama dari kolej lama . Dia pun macam aku juga suka tak pandang kiri kanan kalau jawab exam . Sampai kami duk sebaris pun tak perasan . Selang 1 orang , orang yang tengah2 tu budak kelas dia . Hee .

Itu yang berlaku tadi , balik hostel pula tengok babak kegembiraan pelajar lain balik rumah masing2 . Bercuti untuk perayaan sambutan Hari Raya Korban . Kami tak balik , berkorban untuk study subjek yang akan datang . Kepada semua umat Islam selamat menyambut Hari Raya Aidiladha . Moga kita semua peroleh kebaikan dan manfaat di hari raya korban tahun ini . Amin Ya Rabbal'alamin . Daa . Wassalam .





Wahidah Md Esa

No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^