16 March 2011

UNIKOP Dalam Kenangan (Pra Diploma Sains)

Assalamu'alaikum...


          Tiba2 teringat pulak kenangan kt Unikop...hee...Actually kan, before nak masuk Unikop banyak jugak la pilihan kolej2 yg aku nk masuk (masuk kolej jela aku layak).. Agak celaru jugak la otak ni nk pilih mane satu..


Nak sambung Dakwah n Pengurusan kt KIPSAS tapi x yakin, hee.. aku minat bidang kaunseling, kursus ni bleh bawa aku ke degree Pendidikan  Kaunseling kt UPSI.. Tp tu la, الله سبحان وتعالى lebih mengetahui di sebalik hikmah nape aku x jd amik kursus ni.. Aku amik keputusan aku jadikan keja dakwah or kaunseling ni sbg keja sampingan aku.. Ni adalah tanggungjawab sbg hamba - NYA..


Selain tu juga sbg bdk civil dr skola teknik, hee..aku minat jugak architecture..men sketch2, best2..tp kuarga x ske la pulak..haha..apa2 jela..tp xpe, mst ade sbb dorg x ske..ikut jela..


Pastu aku amik keputusan nak sambung Pra Dip Sains dlu sbb aku nk juga masuk UiTM amik Diploma In Civil Engineering..subjek sains aku fz n km x kredit, tu la xleh amik terus dip engineering kt IPTA..apa2 jela..Aku nk juga sambung civil sbb math n +math aku ok, syg kalau aku biarkan je ilmu yg aku blja kt teknik dlu cmtu je..kan2?


Then aku pun amik la kursus Pra Dip Sains tp kt kolej francais je, silap gk aku x mohon kt UiTMonline terus (tp xpe..sume ade hikmah, besar punya hikmah) .. Kursus ni kejap je 1 sem je, kalau pointer bawah 2.60 baru kena ke sem 2.. Aku pun masuk la Kolej UNIKOP, tmptnye kt Gombak.. X jauh pun sgt2 dr umah..


Aku ringkaskan cte, kt cni aku knl insan bernama.. Dira, Dina, Elma, Flo, Ayu, Kak Nad, Ila, Nadia n kwn2 kls aku..nk ke mention kan juga? hee.. Ok, ni bdk2 Aliran Fizik  Dira, Flo, Azrul, Izwan, Nana, Intan, Alin, Haziq, Zakwan, Alif, Safwan, Hanif,n abg lawak kita Aminur..hee...Mmg best sgt2 duk cni, aku happy walaupun diri sendiri ade prob.. Thanks to all of you..


Membe bilik yg sporting n kwn sekelas yg happening.. kt bilik mkn, minum, gelak, n tdo bersama2.. kt kelas pula blja, wt lawak bersama2.. Terima kasih juga pd lecturer yg sporting2 belaka, Sir Azhar-Fizik, Miss Hanim-Kimia, Miss Nisa-Math 1, Miss Ben-Math 2, n Miss Alia-Bi.. jasa kamu semua sentiasa dikenang..


Berat hati nak tinggalkan kwn2, tp apa kan daya lumrah kehidupan setiap pertemuan  pasti ada perpisahan..  Andai ada hayat n rezeki n atas izin-NYA bertemulah kita semua kembali.. semoga di bawah lindungan-NYA sentiasa.. Amin Ya RABBAL'ALAMIN.. Love Friends at UNIKOP..


   Gambar kenangan

Bangunan asrama..
Dira belanja aiskrim vanilla.
Inilah kdg2 keja ktorg lps mkn mlm..
Lawan2 minum air jus gelas besar.. Waktu bulan puasa 2009..
Kek kecik ni sedap, harganya pun sedap.. Beli kt bazar Ramadhan blkg asrama..
Kenangan blja bersama bdk2 kls..



UNIKOP dalam kenangan Julai 09 - Nov 09 ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO