24 November 2012

10 Muharram 1434H

Dah bape tahun entah aku tak berpeluang tunaikan ibadah puasa 10 Muharram, kali ni alhamdulillah berpeluang. Seingat aku, last aku puasa Hari 'Asyuraa ni masa aku tingkatan 5 tahun 2008 bersamaan 10 Muharram 1430H. Tak silap aku :))

Sebenarnya itulah tahun pertama aku lakukan ibadah puasa sunat tu. Jahil kan? Masa tu aku baru berhijrah ke arah kebaikan. Memang banyak kenangan. Mungkin Allah nak uji aku juga masa tu sebab first aku jalankan ibadah tu jatuh pada tarikh aktiviti Explorace paling mencabar sepanjang aku join mana-mana kem. Masa tu aku ada Kem Kepimpinan, membe aku petik nama aku untuk Kem under Imam. Kiranya latih diri jadi Imam gitu.

Semua tu kenangan manis bagi aku. Aku tak keseorangan berpuasa sunat Hari 'Asyuraa masa tu. Fatimah kenalan aku pun puasa juga dan beberapa budak lelaki. Syukur ada peneman, kalau tak mesti orang pelik kenapa lah aku sorang-sorang makan asing & lambat join program malam tu. Ha! Terimbas laju semua tu dalam kepala aku sekarang. Nak nangis pun ada. Aku rindu aku yang dulu. Fullstop! :'(






No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO