16 September 2012

Koleksi Gambar Kucing Di Rumah Kampungku

Bismillah ..

Selamat Hari Malaysia semua rakyat Malaysia bukan Selamat Hari Satu Malaysia. Huhu. Bosan pula aku petang yang dingin ni. Update-update file dalam laptop ni terjumpa lah picture-picture miow lama-lama dulu. Kenangan masa kat rumah kampung sebelah abah kat Batu Pahat. Jom usha. Miow-miow semua ni sangat comel :)

Alolo sayunya muka dia.


Kucing veteran. Huhu.


Ni kucing sepupu aku. Miow ni dah meninggal :(


Control comey.


Gangster besar mai.


Saya Pak Tam ;)


Lets join our club. Huhu.


15 September 2012

Semester 6 Part 3

Bismillah

Hari ni berehat panjang aku dalam bilik ni. Banyak perkara yang tak dijangka semester ni. Contohnya, minggu lepas aku dapat tahu kami pelajar yang ambil subjek Makmal Kejuruteraan I dan II pergi ke UTM Jalan Semarak pada tarikh yang sama. Sebelum ni pihak UTM asingkan tarihk kami ke sana.

Apa-apa pun aku happy ngan berita yang tak disangka-sangka tu. Boleh lah ada kenangan manis dengan budak bilik aku merangkap junior kos aku. Huhu. Termasuklah sahabat rapat aku Dira. Hee. Ktorg janji duduk bilik sama. Kui kui.

Aku cuma berharap Makmal kali ni aku dapat buat yang terbaik dari Makmal sebelum ni. Walaupun comform-comform akan dapat gred A. Kiki. Kalau buat lebih baik mesti dapat A+. Huhu. Tapi sangat susah nak dapat gred tu. Huhu.

Sejujurnya aku tak bersedia lagi nak g Makmal II ni. Sumenye sbb masih terkejut dan tak sangka. Bayangkan dapat tahu nak ke Makmal II seminggu sebelum nak g sana. Huhu. Lawak pun ada. Kadang-kadang duk termenung dan bertanya 'Betol ke minggu depan nak g dh Makmal II ni?' Em.

Selamatlah budak bilik aku ni ada. Naik kan lagi semangat aku. Haha. Tah pape ntah. Org kena lah semangat sbb nak blja. Yela yela. Aku rindukan suasana Kolej Kediaman Kedua tu. Memang terbaik. Aku rasa kalau ada anugerah hostel terbaik, hostel tu la yang aku bagi tahkta. Kaka.

Sem ni sem terakhir aku menuntut ilmu sebagai pelajar IKIP under UTM. Aku harap yang terbaik aku dapat lakukan. Nak kumpulkan kejayaan dan kenangan buat kali terakhir sebagai pelajar. Aku tahu lepas ni aku akan rindukan suasana jadi seorang pelajar.

Sem akhir ni banyak juga dugaan bertubi-tubi timpa. Tapi takpa, aku tetap sedar siapa aku di sisi Allah. Semua yang terjadi tu mungkin penebus untuk dosa-dosa aku pada Dia andai aku terus sabar dan kuat. InsyaAllah. Thanks kepada sesiapa yang still trust aku.

Aku jadi terus teringat masa silam aku bila sesuatu yang buruk menimpa aku. Masa silam juga lah sebenarnya penguat untuk aku bangun dan teruskan hidup yang penuh dengan kepedihan ni. Thanks Allah. Still bagi aku peluang ingatkan Engkau. Maafkan aku sebab selalu ulang kesilapan aku.

Semoga cahaya dan jalan yang benar kembali lagi dalam hidup ini. Aamin InsyaAllah :)







08 September 2012

Hantu Muncul Di Klip Video Nana & Arwah Achik

Assalam. Selamat petang :)

Nak kongsi print screen ngan korang pasal video kat Youtube tajuk lagu Adat Berkasih  Video Asal Klik Sini . Kat komen video ni kecoh pasal ada kelibat hantu di saat 0:40 hingga 0:42 . Huhu. Aku dah siap-siap print screen untuk korang yang malas nak tengok video ni dalam Youtube. Haa sila la tengok.

Kalau nak lagi rasa puas hati boleh klik tulisan biru di atas.






Semester 6 Part 2

Permulaan Bismillah :)
Assalamu'alaikum.

Nak kongsi picture ngan awak-awak semua. Hee. Alhamdulillah setelah setahun berhenti pakai nset berkamera sekarang aku dapat beli nset berkamera baru. Gantikan nset yang dirembat oleh hamba Allah di Terminal Makmur tahun lalu. So beware la korang yang dtg kt Terminal Makmur Kuantan Pahang tu.

Aku memang jenis suka simpan kenangan. Juga suka snap picture pemandangan even aku bukan bdk photographer. Benda ni hobi aku sejak ayah aku bg nset sony cyber shoot yg hilang tu. Skrg aku ada teman baru juga teman baru pd nset nokia lama aku tu. Nokia Asha 300 aku mampu. Alhamdulillah. Berbekalkan memori 8GB tu dh lebih dr cukup. Wakaka.

Antara picture-picture yang di snap untuk kenangan sem akhir kat IKIP International College Kuantan Pahang.


Beg g kelas, keychain AC bagi, dan nset nokia yg byk berjasa :)

Semakin byk sofa dpn TV kt Student Centre IKIP 3 ni. Huhu.

Sekitar Student Centre. Ada terpacak 1 mesin topup utk celcom.

Ada hanger.

Dalam bas majid. Huhu.

Tanjung Lumpur Kuantan

Bdk2 panggil tmpt ni Nelayan.

Salu kalau traffic light merah aku usha office ni. Cm tak terbela je.

Nursery after traffic light ;)

Salah satu rumah mewah kt Kuantan yg aku suka.

Sekitar rumah teres area Kubang Buaya Kuantan

Rumah sewa teres milik IKIP. Khas untuk bdk IKIP Kubang Buaya (Sijil Kemahiran)

Round Board paling kecil ada di Kuantan. Huhuhu.

Simpang ke Casa Perindu Alor Akar akan jumpa dulu Restoran KIM KEE.

Asrama Casa Perindu yang IKIP sediakan. Not bad.
Alhamdulillah dpt sini. Selesa berbanding casa-casa len :)

Almari yg menyimpan segala rahsia :P

Katil selama 2 sem berturut-turut. Huhu. *Dalam gambar mmg la cadar tegang.
Pakai cadar skola teknik dulu. Jimat :P Lagipun kemas.
Also match ngan my lappy PINK.

Serabuk =_=



Sekian tayangan free :)

02 September 2012

Kedai Mukabuku HaWa (Wanita)

Assalam

Hai. Post kali ni nak kenalkan kat semua kedai online aku yang dah 2 tahun beroperasi (macam kilang pula) . Hee. Aku ada akaun Facebook satu dan akaun group satu. Akaun facebook ni KLIK SINI ruang untuk aku jual item-item yang terdiri daripada 

Clothes
- Dress
- Cardigan /  Jacket
- Top
- Jumpsuits / Pants / Skirts

Bag
- Handbag
- Backpack
- Multi Function Bags
- Satchel Bag
- Single Shoulder Bags
- Clutch / Purse / Wallet  

Akaun Facebook ni aku terpaksa private kan. Hanya friends sahaja yang boleh tengok item-item yang terdapat dalam Facebook ni. Hanya wanita sahaja dibenarkan untuk menjadi friends Facebook Kedai Mukabuku HaWa. Ini adalah kerana semuanya barang-barang wanita. Hahahaha. Lagi satu aku taknak tanggung dosa dengan aurat-aurat si model-model cun melecun dalam item tu. Harap maklum.

Harga Clothes dan Bag semua di bawah RM80 Include Postage. Korang boleh usha sendiri. Jangan lupa add laju-laju tau2.

Aku ada juga akaun group Kedai Mukabuku HaWa KLIK SINI bagi tujuan mempromosi kan lagi item-item yang aku nk jual. Selain tu aku wat akaun ni juga sebab nak asingkan item lens-lens. Aku ada juga jual lens. Macam-macam jenis ada. Huhu. Antaranya

Bambee 3 Tones
Blythe Eye
Bubble
Carmier
Cherry
Club
Crystal
Diamond
Dreamy
Fairy
Flower
Icy
Kira Kira
Komy
Lollita
Melon
Memory
Missy
Pandora
Peach Galaxy
Peach Neon
Pop C Dark
Pop C Light
Princess Nudy
Puffy 3 tone
Shining
Star
Sugar Candy
Sundey 3 Tones
Sunshine
Super Angel
Vivy 3 Tones
Winter

Banyak kan ? Hahaha. Jenuh aku nk upload. Ok kalau korang (wanita sahaja) berminat boleh lah request join group ni. Kalau nak tengok picture lens klik je kat Album group. Lens aku jual harga termasuk postage RM30 Include Postage sepasang. Kalau 2 pasang RM50 Include Postage. Harga InsyaAllah takda masalah kalau nak dikurangkan lagi. Asalkan korang semua ada akaun CIMB :)

Sebar-sebarkan lah ye Kedai Mukabuku HaWa kalau rajin dekat keluarga, kawan-kawan, saudara-mara, jiran-jiran dan seangkatan dengannya. Hee. Terima kasih. Sekian.


Kat bawah ni ada sikit picture-picture item yang aku jual :)

 
 LT1513 TOP BLUE RM42 Include Postage


 
 JC0520 JACKET-BLUE RM40


 
 JC0978 JACKET-BLACK RM46


 LD0878 TOP/DRESS-GREEN
LD0878 TOP/DRESS-YELLOW
RM42 Include Postage


 
 JS0802 JUMPSUIT-BLACK
RM44 Include Postage


 LP1630 PANTS WITH BELT RED
RM42 Include Postage

 
 SK0884 SKIRT-GREY
 RM37 Include Postage


HB3163 DESIGNER BAG - PINK
RM58 Include Postage


HB3164 SATCHEL BAG
 RM45 Include Postage


HB3001 BAG - RED
RM38 Include Postage

 HB3048 SACTHEL BAG
RM36 Include Postage

 HB3150 SINGLE SHOULDER BAG - WHITE
RM40 Include Postage


 HB3137 SINGLE SHOULDER BAG - BEIGE
 RM40 Include Postage


 HB3149 BACKPACK - BLUE
 RM40 Include Postage


 Dreamy Brown
Power 0-700
RM30 Include Postage

Kira Pink
Power 0-500
RM30 Include Postage

Barbie King Black 
Power 0-700
RM30 Include Postage


Item-item lain boleh view kat
Facebook - http://www.facebook.com/KedaiMukabukuHaWa



Sekian. Wassalam :)