07 April 2013

Pelihara Kalimah Allah SWT di Surat Khabar

Salam Ukhwah Semua

Selalu baca surat khabar tak? Omputih kata news paper
Haa.. Apa kata lepas baca artikel pasal ilmu pengetahuan
Macam hal agama, kesihatan atau lain-lain
Jom kita gunting keratan akhbar tu

Simpan kat dalam fail atau mana-mana tempat yang sesuai
Kalau perasan, kalimah Allah SWT mesti ada kan dalam artikel tentang agama
Why not kita protect kalimah Allah SWT

Selain tu, mungkin keratan artikel tu boleh dikongsi bersama orang lain
Try je letak fail yang terdapat dalamnya keratan-keratan tu kat tempat
yang orang suka duduk, satgi pelawa la depa baca

Kebiasaannya selepas kita habis baca news paper belum tentu
kita akan letakkan news paper tu pada tempat yang sepatutnya
Anda faham kan??? :)

Kadang-kadang kita kena belajar sentiasa alert dengan segala perkara di sekeliling kita.
Kita tidak tahu apa nasib kita kat sana nanti, mungkin amalan yang sebegini dapat menyelamatkan kita di akhirat sana. Dalam erti kata lain, menghapuskan dosa-dosa kecil kita. Kita usaha, Allah tentukan. Wallahu'alam.




Dah lama nak kongsi, hari ni baru berkesempatan alhamdulillah moga bermanfaat InsyaAlllah

- Wahidah BME-


2 comments:

Macih sudi komen ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO