25 May 2013

Abah & Kereta Peronda Polis

Last naik kereta peronda abah bawa, masa PRU 12 tahun 2008. 
Abah amik juga kat sekolah teknik masa tu walaupun hari tu dia bertugas.
Ngan geng aku sekali follow, tapi dorg tumpang sampai stesen bas BB jela.
Datang amik, hantarkan. Dari zaman sekolah, sekolah teknik, zaman unikop,
zaman diploma 3 4 kali, zaman kerja juga. Abah memang terbaik lah.
Tu yang salu cium-cium pipi Abah. Naik rimas Abah. Nganganga.
Walau umur dah 22 Tahun. But still nak manja dengan Abah.
Sebab aku takut satu saat nanti aku menyesal tak dapat
luangkan masa banyak-banyak dengan Abah.
Oh Abah ! Abah is the best Abah in the world !
Jasa abah takkan dilupakan sampai bila-bila :))


Dan tahun ni Abah bawa aku sekali lagi naik keta peronda polis. 
Buatkan aku teringat zaman aku kecik2 dulu, abah tahu kami
adik beradik teringin naik keta besar, Pajero Polis tu.
Ingat sangat-sangat. Abah bawa pusing Kuarters :'))
Terima kasih Abah. Sayang Abah sampai bila-bila.
Dan airmata bergenang ....



 Keta kakak problem, so Abah hantar kami pulang rumah
"Abah, abah tak payahlah balik balai. Meh balik rumah terus boleh rehat-rehat. Hahaha."
Hee. Sempat bergurau. Sebenarnya dalam diam berat nak lepaskan Abah g kerja


Terpaksa akur. Abah teruskan bertugas :)


No comments:

Post a Comment

Macih sudi komen ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO