25 December 2013

BOB Seekor Kucing Jalanan Yang Telah Mengubah Hidup Seseorang

Cerita benar tentang kucing yang bernama Bob. Kucing jalanan ni dijumpai di tepi jalan oleh seorang lelaki yang bernama James Bowen. Lelaki ini seorang busker iaitu pemain gitar jalanan. Mula-mula dia taknak kucing ni. Tapi kucing ni asyik ikut dia. Selepas bagi si miow ni makan, James Bowen ni nak pergi main gita dan Bob ni duk ikut ja dia. Siap miow ni naik bas ikut lelaki ni balik rumah.

Akhirnya lelaki ni bawa selalu miow bernama Bob ni pergi keja. Lastly, they learn to love each other. Miow ni buat James Bowen ni berhenti ambil dadah dan setiap hari dia akan cari duit lebih sebab nak jaga miow ni. Sampailah ramai orang nampak lelaki ni dan miow ni tepi jalan dan suka sangat kat Bob. Jadi duit derma pun dapat banyak dari orang yang lalu lalang.

Akhirnya ada orang offer nak buat buku tentang kehidupan dan kisah dua makhluk ni. Tu la terhasilnya buku 'A Street Cat Named Bob'. Ni antara picture yang dikorek dari GOOGLE. Indah ciptaan Allah :)

Buku yang dimaksudkan 

Alo tomeynya BOB ni. Bertuah laki ni ...

Bob ni suka duduk atas bahu tuannya. Hehe.

Ada baju sendiri. Cute ! :)


Ada short dokumentari jumpa kat YOUTUBE. Lagi puas tengok video kan. 


Pencinta Kucing Selamanya - Wahidah BME

10 comments:

  1. comelnya kucing tu~ uwaaaaa! Geraaaammmisss!

    ReplyDelete
  2. montel kucing ni, mesti setia dgn tuan dia..:D

    ReplyDelete
  3. hyunieuna - kan2. cute sgt ! geramm.. ^^

    fadh leyanie - :D manja, bijak. untung tuannya..

    ReplyDelete
  4. comelnya bob..montel lagi tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. Geram tgk. Tuannya bg mkn cukup tu. Hehehe..

    ReplyDelete
  6. Comelnya lahaii...seekor kucing pun mampu nengubah seorang manusia. Hebatnyaaa. Kagum.

    ReplyDelete
  7. Iezwa Razk - Indah kan aturan Allah, walaupun laki tu non muslim but still Allah dtgkn miow ni utk kebaikan laki tu. Allahuakhbar. Syg sgt ngn miow :)

    ReplyDelete
  8. so cuteeeeeeeeeee .. best nyaa. hihi paling suka pict hi 5 tuu. hehehehe kucing pun pandai hi 5. hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. So cute ! Bestnya sapa ada bela mioww :(

      Delete

Macih sudi komen ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO