24 March 2013

Suka3 - FB Punya Cte

Nampaknya timeline FB dah baru. Semua baru. Before ni memanglah pernah juga baru. Tapi tak se'excited' sekarang. Huhu. Sbb bagi aku kali ni memang cun la ! Hihihi. Thanks a lot of the rings la FB :)) Nampak lebih kemas. Serius ! I like ! Hope ni yang terakhir. Tengoklah chat pun dah baru ! Hahaha. Excited lebih la kau ni Wahidah.




Cepatlah Akhir Tahun

Um cepatlah masa. Hik3. Suka hati je kan. Nganga. Dalam kepala banyaknya perancangan. Poyo je kau ni wahidah. Hahaha. Takpelah, hidup ni kena gak merancang-rancang. InsyaAllah kalau kita dah usaha, doa & akhir sekali tawakkal pada Allah, kita takkan kecewa dengan apa yang kita rancangkan. Semoga Allah mengizinkan. Yakinlah Allah sentiasa dan pasti akan beri yang terbaik untuk diri kita semua.

Bila baru lagi dengan dunia bekerja ni, memanglah banyak dugaannya. Tapi syukur setakat ni masih boleh dikawal. Selain tu, macam-macam lagi la syaitan duk hasut suruh beli tu, beli ni. Hahaha. Nak menghasut kita supaya membazir. Ya Allah minta dijauhkan semua  perkara sia-sia. Sentiasa nak pertahankan kehidupan yang bersederhana. InsyaAllah.

Hidup ni cuma NAK atau TAKNAK ja. Semua boleh pilih, nak kehidupan yang baik atau yang buruk. Nak kehidupan yang menyenangkan atau menyusahkan. Pilihan di tangan sendiri. Hee. Kuatkan iman, fikirkan manfaat dan keburukan yang bakal kita terima selepas kita pilih perkara tu. Kita semua boleh bayangkan sendiri. Thats all :)


Mohon doa semua, moga dipercepatkan aku & dia bersatu menjadi yang halal :D



3 Tahun Sudah - 21/3/2013

Wow! Cepatnya masa berlalu. Tak sangka dah menjadi tunangan si dia selama 3 tahun. Yup ! Secara Islamnya, kalau adat mmg taklah. Hahaha. 21/3/2010 jauh dah tarikh ni. Alhamdulillah kekal sampai sekarang. Semestinya doa sentiasa dititip semoga kekal sampai lah sah jadi suami isteri, dan kemudian tu moga kekal hingga ke akhirat sana. Biar si dia jadi suami di dunia dan akhirat kelak :))

Oh mau cepat kahwin. Huhu. Moga dipermudahkan segalanya. InsyaAllah.

Muhamad Hafiz BMN
Wahidah BME

Dua Minggu Sudah !

Alhamdulillah. Dah masuk dua minggu ada dalam dunia pekerjaan. Setakat ni mmg selesa sangat dengan kerja. Harap sangat2 dipermudahkan cara untuk pergi & balik ke tempat kerja. Huhu. Syukur juga dapat bekerja kat company tu. Banyak kelebihan dari kekurangan. Aku cuma manusia biasa yang sentiasa mengharapkan kebaikan.

Tetapi andai ada kekurangan atau keburukan suatu masa nanti, aku berharap aku terus bertahan :) Zaman diploma dah banyak mengajar aku erti kesabaran, bila berhadapan dengan masalah. Terima kasih Ya Allah atas kurniaan & kelebihan yang diberikan :)

Bekerja dengan kawan sekolah lama, alhamdulillah. Ni satu kelebihan, walau terkadang dorg bz ke site. Dengar cte aku pun bakal juga bekerja kat site. Mudah-mudahan semua berjalan lancar. Hazimah & Haziqah kawan sekelas aku masa tingkatan 1. Masa form 3 sekali lagi aku & Hazimah  sama kelas. Kami rapat masa zaman menengah rendah. Masuk form 4 until form 5 jarang contact. 2009 bertemu kejap :D sbb bekerja sama-sama lepas SPM. Then tengah tahun 2009 tak berkesempatan berjumpa until la 2013. Aiyaaa !

Syukur Allah pelihara hubungan persahabatan.


Wahidah Hazimah Haziqah

04 March 2013

Menara Paris Belakang Rumah

Saja tajuk nak bagi nakal-nakal. Asal menara tinggi sikit kau nak kaitkan ngan menara paris eh Wahidah, suka hati kau je. Hee. Tapi memang pun, tinggi nya lah pencawang elektrik belakang rumah aku ni. Agak-agak kalau jatuh ni, memang ranap juga bumbung Blok 12 ni. Amboi jauh nya kau imagine Wahidah. Saya memang macam ni. Pemikiran ala-ala macam penulis novel Harry Potter :D Eee puji diri tak malu :P

Ok diam! Nak share gambar je sebenarnya. Cantik pemandangan tengah hari masa aku snap picture ni :')