26 May 2013

Delicious Chocolate from Nenek




Rasanya sebiji macam Cadbury
Satu bekas RM1, puas makan tapi tak habis sekaligus la
Manis sangat-sangat. Sama macam makan coklat cadbury
Nenek bagi 9 bekas WOW !!!! I like hehehe
Selamat menambah berat badan ye Wahidah

25 May 2013

Abah & Kereta Peronda Polis

Last naik kereta peronda abah bawa, masa PRU 12 tahun 2008. 
Abah amik juga kat sekolah teknik masa tu walaupun hari tu dia bertugas.
Ngan geng aku sekali follow, tapi dorg tumpang sampai stesen bas BB jela.
Datang amik, hantarkan. Dari zaman sekolah, sekolah teknik, zaman unikop,
zaman diploma 3 4 kali, zaman kerja juga. Abah memang terbaik lah.
Tu yang salu cium-cium pipi Abah. Naik rimas Abah. Nganganga.
Walau umur dah 22 Tahun. But still nak manja dengan Abah.
Sebab aku takut satu saat nanti aku menyesal tak dapat
luangkan masa banyak-banyak dengan Abah.
Oh Abah ! Abah is the best Abah in the world !
Jasa abah takkan dilupakan sampai bila-bila :))


Dan tahun ni Abah bawa aku sekali lagi naik keta peronda polis. 
Buatkan aku teringat zaman aku kecik2 dulu, abah tahu kami
adik beradik teringin naik keta besar, Pajero Polis tu.
Ingat sangat-sangat. Abah bawa pusing Kuarters :'))
Terima kasih Abah. Sayang Abah sampai bila-bila.
Dan airmata bergenang ....



 Keta kakak problem, so Abah hantar kami pulang rumah
"Abah, abah tak payahlah balik balai. Meh balik rumah terus boleh rehat-rehat. Hahaha."
Hee. Sempat bergurau. Sebenarnya dalam diam berat nak lepaskan Abah g kerja


Terpaksa akur. Abah teruskan bertugas :)


Women Collection Lalala

Post yang menggedik 

 Sebenarnya masa ni baru habis kemas-kemas barang peribadi
Kalau tak, bersepah. Hahaha. Cth kotak kerongsang tu
Kan nampak kemas dah tuuu. Heee

 Kotak kerongsang ni dari tahun 2009
Lama dah, still sayang nak tukar ngan bekas lain
Perfume One Drop tu pun Abah yang bagi. Sayang sgt :)

Cantik tak bekas ni ? I like. Hik3
Dapat free masa aku beli T**** W***** Libresse
Korg kalau nak ada koleksi bekas ni beli la kat ...
Pasaraya SNS Ali Seksyen 20 Shah Alam heeeeee


Setelah berperang ngan idea dalam kepala ku yg terdapatnya akal
Decide pindahkan barang2 perhiasan masuk dalam bekas comel ni
So bekas sebelum ni bekas jem coklat nutella dh dijadikan tabung
Hik3 agak lambat sedar diri sikit, skrg baru nak menabung :D 


Salah satu item yang aku beli dari apa yang aku jual kt Kedai Mukabuku HaWa
Bag make up. Hahahaha. Kau make up ke Wahidah? Nganga
Make up bila dinner, bila hari raya tu pun ikut kerajinan,
make up juga bila dtg penyakit gila nak bercelak. Ngee.

Abah kata tak elok pakai krim-krim muka tu semua
Tu yang merosakkan muka kita. Tapiiiii................
Mak pula salu bebel tiap kali aku keluar rumah
Pakai la bedak kt muka, lipstick sikit............
?????

Form 2 until awal Form 4 aku memang selalu pakai krim muka
Tapi tak tahu kenapa, bila pertengahan Form 4 aku
 jadi malas ngan benda2 tu semua. Until now
Sebenarnya aku dah jatuh cinta ngan natural beauty ♥


-Sekian post poyo lagi menggedikkan dariku-

This is My Card !




Ngah mengemas terjumpa kad-kad lama. 
Ni masa zaman tingkatan menengah rendah. 
Form 1 until form 3 LOL. 
Membantu juga kad ni sebab ada tercatit no phone rumah
 sahabat lama aku Siti Nur Yasmin. Syukur alhamdulillah :))
Cerita zaman remaja. Really miss zaman ni...


10 May 2013

Merajinkan Diri

Akan cuba usaha merajinkan diri mengupdate apa yang menarik. InsyaAllah :) Dalam minggu ni 6 Mei 2013 ada raptai konvo. 7 Mei 2013 ada konvo, aku akan update sepenuhnya. Minggu yang indah ! Ye sangat benar. Aku akan ingat sampai bila-bila.

Terus mengupdate laman sosial ~