01 January 2014

Ayuh Kembali Ke Sekolah ! (Imbasan)

Umo dah menghampiri 23 tapi ingatan pada kenangan zaman sekolah tak akan pernah luput. Macam biasa, aku akan ulang selalu ayat ni, aku rindu sangat zaman sekolah teknik aku. Tahun 2007 dan 2008 :)

Ahad, sehari sebelum hari persekolahan mesti budak hostel buat muka MALAS nak balik hostel. Hanya manusia yang luar biasa ja betul-betul EXCITED. Haha. Malangnya aku tak la 100% termasuk dalam golongan LUAR BIASA tu.

Suka belajar memang ada, sebab sejak aku masuk sekolah teknik ni la aku jadi budak rajin. Alhamdulillah Allah bukakan jalan seluasnya untuk aku berubah. Mungkin sebab niat aku, terima kasih Ya Allah dan Abah juga ! Sebab lepaskan anak dia yang hati kecik ni pegi sekolah berasrama. Mak memang berat hati, tapi lama-lama dia akur. Benda pertama sebelum aku nak masuk sekolah asrama aku pk HANTU. Haha. Sengal. Budak-budak kan masa tu. Dengar pula cte HANTU dari kakak & abang sendiri yang dah berpengalaman duk hostel. Lagilah aku lemah semangat. Selamatlah Allah tutup hijab aku dari nampak 'BENDA' tu. Jadilah aku seorang yang penakut dalam masa yang sama berlagak BERANI.

Nanti cte lagi pasal pengalaman. Pape hal pada adik-adik kat luar sana, belajar rajin-rajin. Jaga hubungan dengan Allah SWT dan manusia sekeliling InsyaAllah segalanya berjalan lancar. Ilmu antara perkara yang boleh selamatkan kita kat dunia dan akhirat sana. Semoga berjaya ...


Picture masa form 4 2007
Nak balik hostel, kakak suh test kamera lappy dia
Perghh muka suci masa ni ! Hahaha




16 comments:

  1. hahaha.. kalau asrama je, hantu.. btw, muka sis mcm senior saya la.. ingatkan dy dah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan2. Hihi. Ms tu biasalah cte hantu berlambak, ms awl2 form4 akk mmg pengecut. Dh lama2 jd sorg berani haha. Yeke. Hik3. Muka serupa kot dik :D

      Delete
  2. Nonton Bioskop Di gedung Bioskop jaman sekarang Kayaknya Sudah Berkurang Minatnya karena sekarang sudah ada BIOSKOP ONLINE atau NONTON FILM ONLINE dimana kita bisa Lihat darimana saja dan dimana saja asal ada Komputer dan koneksi Internet

    ReplyDelete
  3. saya xpernah tinggal asrama and xpernah jauh2 dari family hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Skrg ni blja lg kn dik? STPM ye?

      Delete
  4. Replies
    1. Kann una :(
      Rindunya xkn stop. Hehehe !

      Delete
  5. sekolah adalah zaman yang paling indah dalam hidup..semua orang rinduinya...kan...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, selama 5 tahun dok asrama tak pernah jumpa depan2.. kacau2 sikit tu biasalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la. Kena tindih, cm bunyi2. Ha cmtu ja.. :D

      Delete

Macih sudi komen ^^