05 January 2014

Terbagi Pahala Free Tanpa Sedar

Manusia ni selalu tak sedar yang mereka ni terberi PAHALA FREE kat orang lain. Jagalah ye mulut tu bila berkata atau tangan bila menaip. Penat dan kesian tengok manusia yang kuat mengutuk, mencaci, menghina etc pada manusia yang buat dosa. Lagi kesian bila yang tukang penyebar aib manusia yang buat dosa tu. Janganlah salah guna teknologi ni. Masa semakin singkat, buatlah benda berfaedah sikit ^^


Credit pada pemilik sebenar picture-picture di atas


14 comments:

  1. :)
    betul, lagi2 perempuan kan........
    hm, sometimes tak sedar itu dah mengumpat ke tidak, padahal bercerita je.
    Tapi hm cemtu lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Pmpn ke laki akk rasa sama :D

      *Berdasarkan pengalaman. Hek3..

      Delete
  2. kalau terasa nak bercakap pasal orang tu... muhasabah diri jap.. tanya diri sendiri" aku dah sempurna sgt ke nak cakap orang itu dan ini" hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Itulah sebaiknya, fikir dulu sebelum buat apa2 ^^
      Kite xkn rugi kalau wt apa2 pk dulu, jgn pakai tibai ja. Hee..

      Delete
  3. Bestnya... Dapat pahala free je. Siapa nak ngumpat saya? Hhehehehe

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  4. 100% setuju baik sibuk fikirkan diri sendiri kan kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a. Betul una, diri sendiri pn tak terbela ni :D

      Delete
  5. Betul2.. Sentiasa lah muhasabah diri :D

    ReplyDelete
  6. Sedang berusaha ke arah tu jugak kak Wahidah :) Ada certain memang dah amalkan, tapi ada jugak yg sedang dalam usaha kekadang terbuat hehe

    Thanks for sharing kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye nad, InsyaAllah. Akk pn pesan kt diri akk. Chaiyok3 ! ^^

      Most welcome dear :)

      Delete

Macih sudi komen ^^