10 February 2014

Batu Pahat Aku Datang 20/01/13

Masa ni balik kampung sebab kakak saudara kawin, meriah sangat ! Hehe.
2 hari 1 malam tidur rumah kampung. Ni picture yang sempat snap masa singgah rumah Mak Cik, ada la dalam 10 minit perjalanan ke sana. Masa ni pagi lagi, best bila merayap ngan Abah. Huhu. Segar gituu ! Dapatlah tambah pengalaman atau pengetahuan pasal apa yang takda kat bandar. 


Pokok Mas Cotek

Kebun Nenas depan rumah Mak Cik saudara, geram tengok !

Hehe. Paksa dia follow sekali ke rumah Wak Yah. 

Penutup :)

8 comments:

  1. Assalamualaikum..pokok mas cotek tu buah@ bunga dia tengok dah macam biji mata dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam. Yg sy tau, daun mas cotek tu kegunaannya sebagai herba untuk kesihatan. Hehehehe. tu ja sy tau :D

      Delete
  2. good tambah pengehuan.. kalau tok sy nih mmg minat nak jejalan tmpat cenggini XDD

    tau ape.. tok sy tiap kali jmpa pokok ape2 jelah msti tanya: taw dak ni pokok apa?

    sy just geleng je lah and kaki dah siap nak lari dari stu sbb tau apa tok nak balas..: tu lah kluar rumah pun dak tak kna panas langsung XDD sabow ajelah XDD ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Kte ni byk yg xtau, dunia skrg susah nk jmpa muda mudi yg luas pengetahuan pasal alam semulajadi. Byk tau psl teknologi. Sy tau pn byk dr ayah n mak sy. Xpa slow2 ;)

      Delete
  3. hehe.. ^___^ ha'ah betul tuh.. sgt btul.. fakta yg amat menyedihkan hati TT^TT
    tkena dkat batang idung sndri huhu :'(

    ahaha slow2 :3 takut slow sangat sbb asyik dngan teknologi je XDD ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la :P HEHEHEHE. Biasalah, kte pun membesar kt bandar. Xpela xtau byk, sikit2 pn ok kan. Ehhh jgn la slow sgt.

      Delete
    2. alamak.. sy membesar dkata area kampung tapi jarang kluar rumah XDD (mmg tak kluar langsunglah kiranya) haha mcmmana tu XDD hehe

      kesian jiran2 msti rasa sedih skit.. nak buat camana TT^TT

      btol2.. tau skit2 pun ok XD tapi tau banyak better XDD hehe..
      ahaha okie2 tak slow2 dah XD

      Delete
    3. La yeke. Tp xpela kot. Ni mesti bdk bijak ni :D Hehehe.

      Delete

Macih sudi komen ^^