13 April 2014

TUTORIAL : Remove Word Verification Dari Ruang Komen Post

Sebenarnya dah lama nak buat, hari ni baru lah betul-betul sungguh HEHE. Nak bantu semua blogger, biar orang syok datang blog kita dan komen selalu POST-POST dalam blog kita. InsyaALLAH. Boleh ikut step di bawah.


Tengah SYOK-SYOK komen
Tetiba keluar WORD VERIFICATION
Nak tegur owner BLOG susah pula nak explain
Jadi decide la buat POST ni

STEP 1
Pergi ke DASHBOARD
Klik MORE OPTIONS

STEP 2
Klik SETTINGS

STEP 3
Klik POST AND COMMENTS

STEP 4
Pergi ke "SHOW WORD VERIFICATION"
Klik dan pilih "NO"
DONE :)

Bila SETTINGS dah diubah
Pembaca yang komen InsyaALLAH akan senang hati
Jadi macam bawah ni

CONTOH
Komen dan terus klik PUBLISH

 Seterusnya akan keluar seperti di bawah :)
Ada sebarang soalan boleh komen ya KAWAN-KAWAN

27 comments:

  1. Betul tu... kalau ada word verification number tu boleh tahan lagi... kalau yang huruf tunggang terbalik tu memang KN surrender nak komen. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Kdg2 kelakar ja, kte syok2 nk komen, tetiba kuar benda tu. Pasrah jela kena taip :DDDD

      Delete
    2. Blogwalking, Ditunggu kunjungannya

      Delete
  2. Ok, nak try buat sekarang.. terime kasih...hehe

    ReplyDelete
  3. serius memang tak suka ade verification bagai >.< takde fungsi punnn.

    ReplyDelete
  4. mana2 blog yang selalu guna word verification ni melambatkan proses blogger lain nak komen. kalau salah nak kena retry lagi. hahahahaih

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a mmg. Tp rasanya, kdg dorg pun xtau pasal ni. Hehehehe

      Delete
  5. Zumal pun tak suka komen kalau kena verify dulu, hehe :)

    ReplyDelete
  6. nice tutorial. kalo buat pop up window lg senang. hehe. saja cadang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke. Ce wt kn. Tak reti hehehehe.. :DDD

      Delete
  7. same here.. i don't like word verification... but since the other blogger use it I can't say anything :D
    I wish they don't put word verification.. hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. But I hope they change it ^^
      Hehehehehehe...

      Delete
    2. and thanks to you I realize that my comment box also require verification code..
      that's so stress.. I think I've change it before TT^TT
      ahaha... :D I'm glad you post this...
      or else I will never realize it :D ahaha
      I hope so ^___^

      Delete
    3. Welcome dear :)
      Its ok, thats normal, I'm just wanna help my blogger friends
      Hehehehe. Gudluck all of you..

      Delete
  8. cik memang tak suke bila ade word verification...lagi2 bila word verification susah nak baca...

    ReplyDelete

Macih sudi komen ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN ...... KLIK KLIK YE IKLAN UNTUK INFO