14 January 2015

Kepentingan Memilih Produk Kecantikan Yang Terbaik

Cermin kecil pasti ada dalam simpanan peribadi 
kebanyakan wanita untuk pastikan diri kekal cantik dan yakin


Kecantikan dengan wanita tidak dapat dipisahkan. Bila sahaja kita sentuh topik tentang kecantikan pasti ianya dapat menarik perhatian ramai wanita. Ini kerana isu ini adalah antara kegemaran kebanyakan wanita di luar sana. Sudah menjadi lumrah wanita mempunyai sifat yang semulajadi apabila ianya melibatkan benda-benda yang cantik. 

Banyak cara ataupun kaedah yang kita boleh ikuti untuk menjadi cantik. Antara tips menjaga kecantikan paling basic adalah seperti di bawah.

1. Jaga pemakanan.
2. Tidur 8 jam setiap hari.
3. Dapatkan rehat yang secukupnya.
4. Bersenam.
5. Lebihkan minum air suam.



Alat solek dan wanita berpisah tiada


Selain daripada langkah-langkah untuk menjaga kecantikan dan kesihatan seperti di atas ada perkara lain yang wanita harus ambil perhatian dengan serius, iaitu pilih Jenama Produk Kecantikan Wanita Terbaik (Klik Link Biru Untuk Info Selanjutnya) . Ini adalah sangat penting. Tidak kira apa pun produk kecantikan yang anda suka, dapatkan hanya daripada jenama yang boleh dipercayai. Ini bagi mengelakkan anda tertipu dengan jenama yang boleh memberikan kesan yang tidak baik pada kulit muka anda. 


Terdapat beberapa jenis pemerah pipi iaitu 
dalam bentuk krim, serbuk dan cecair


Pastikan anda buat dahulu personal research tentang sesuatu jenama sebelum menggunakannya. Ini juga sangat penting bagi memastikan anda mengeluarkan wang hanya untuk yang berkualiti sahaja!



8 comments:

  1. Betul tu.. ade certain blh jejaskan kulit kita..

    Wawa dah lama tk pakai make up.. rimas je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Ye kena lebih teliti dalam pemilihan produk :)

      Delete
  2. bagus :D

    tapi kan Misaki tak pernah ada cermin muka dalam beg, ahahaha..

    malas nak belek2.. yg ada selalunya perfume.. tisu.. lip bam.. dgn pelembab muka XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Wah ada juga koleksinya ye dlm bag :D
      Kalau belek curi-curi ok lg, depan org segan kikiki

      Delete
    2. ahahaha.. tuh semua benda yg jaga2 muka :D belum masuk plastik gula-gula, buku, pen, phone, pisau yg sememangnya wajib ada kalau nak jalan mana2 ahaha..

      kan2.. Misaki pun segan... ahaha.. macamne lah diorang pakai bedak depan org macam tu.. ahaha..berani :D

      Delete
    3. Byk nya 'khazanah' dlm bag, hekhekhek. Tu la psl, ceq penyegan gk nk wt gitu. Pakai bedak ms sblum kuar ja wahaha.

      Delete
  3. wahhhh tapi betullah... perempuan dan make up berpisah tiada ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye una. Aku ni mls2 pun ado juga koleksi make up ckit2. Jd mmg nmpk sgt xleh pisah hikhikhik.

      Delete

Macih sudi komen ^^